Новини

У Франції усім жінкам до 25 років видаватимуть безкоштовні контрацептиви

З 1 січня 2022 року, Франція зробить безкоштовним доступ до протизаплідних засобів для жінок у віці до 25 років. Так хочуть підтримати жінок, яким бракує грошей.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран. За його словами, новий закон введуть, тому що молоді француженки почали рідше купувати протизаплідні засоби – в основному через брак грошей.

“Несправедливо, що жінки не можуть захистити себе, не можуть отримати доступ до контрацепції та не можуть зробити вибір вільно, тому що це занадто дорого”, – заявив політик.

За підрахунками, така ініціатива буде коштувати державі 21 мільйон євро на рік. Завдяки новому закону, француженки молодші 25 років зможуть:

– безкоштовно консультуватися з лікарями про засоби контрацепції;

– проходити відповідні процедури та здавати аналізи;

– отримувати безкоштовно протизаплідні таблетки;

– отримувати внутрішньоматкові спіралі;

– отримувати гормональні імплантати.

За словами політика, уряд розробляв закон виходячи з того, що у 25 років людина стає самостійнішою.

З 2013 року засоби контрацепції у Франції безоплатно видають дівчатам із 15 до 18 років, а дорослим жінкам відшкодовують 65% вартості протизаплідних засобів. Мета таких заходів – знизити кількість абортів.

Минулого року Шотландія стала першою країною у світі, яка забезпечила жінкам безкоштовний доступ до гігієнічних засобів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.