Новини

В Україні затримали відомого болгарського наркобарона, якого шукали 5 років

В Україні затримали громадянина Болгарії Евеліна Банєва-Брендо, якого в медіа називали “кокаїновим королем” і “болгарським наркобароном”. Інтерпол розшукував болгарина з 2016 року як ватажка злочинної групи, яка організувала трафік наркотиків до Європи. Банєва вистежували правоохоронці трьох країн і нарешті виявили в Києві.

Про це повідомляє радіо Вільна Європа.

За інформацією Київської міської прокуратури, у затриманого виявилися підробні документи на чуже ім’я. Оселився іноземець недалеко від Києва, а в орендованому будинку організував вирощування конопель. Поруч з будинком виявлено близько 300 рослин і 39 пакетів з каннабісом.

Затриманий перебуватиме під вартою 20 днів. Після цього прокуратура Болгарії збирається вимагати екстрадиції Банєва на батьківщину.

Останній раз Банєв з’являвся на публіці восени 2015 року, коли постав перед апеляційним судом в Софії. Щоб болгарин міг бути присутнім на суді, була запрошена його видача з Італії, де також тривав судовий процес. Не без опору італійських органів, але Банєва все-таки повернули до Болгарії, він з’явився на судовому засіданні, а після цього надовго “заліг на дно”. Безуспішні пошуки розтягнулися на п’ять років. Не допомогло і підключення Інтерполу в 2016 році.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.