Новини

Буковинський медуніверситет придбав сучасне обладнання для ПЛР-тестів

Буковинський державний медичний університет придбав для своєї лабораторії сучасне високоточне ПЛР-обладнання.

Про це повідомляє прес-служба вишу, пише molbuk.ua

Як повідомив в.о. ректора БДМУ Віталій Максим’юк, віднині науковці забезпечені можливістю на високому рівні виконувати значно ширший спектр наукових досліджень, з-поміж якого і молекулярно-генетичні.

“Окрім того, в умовах пандемії COVID-19 наявність у лабораторії ПЛР-відділу є вкрай необхідною, адже це вирішить питання ПЛР-тестування і співробітників, і студентів БДМУ, причому результати будуть готові в найкоротші терміни. До речі, щоб зробити такий чи інші аналізи, до лабораторії можуть звертатися не лише представники БДМУ. Підкреслюємо, що придбане обладнання – найновіше в області”, – повідомив він.

За словами в. о. директора ННЛ доцента Ігоря Навчука, наразі відбувається облаштування ПЛР-відділу, зокрема фахівці ТОВ “Біонікс Лаб” здійснюють монтаж і налаштування техніки та проводять навчання персоналу лабораторії з питань експлуатації нового устаткування. Варто зазначити, що ННЛ оснащена новітнім обладнанням і вже має кілька відділів. На її базі відбувається навчання здобувачів вищої освіти за інноваційними світовими методиками, здійснюються дослідження під час виконання дисертаційних і комплексних науково-дослідних робіт тощо.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.