Новини

На День міста практично всі святкові локації будуть просто неба, – посадовиця

Святкування до Дня міста у Чернівцях відбудуться. Проте у якому форматі та яких масштабах – в міському управлінні культури наразі визначаються.

Про це у коментарі molbuk.ua розповіла керівниця міського управління культури Юлія Сафтенко.

У будь-якому разі Юлія Сафтенко наголошує, що більшість заходів відбудуться просто неба. Також поки що очікують на пропозиції чернівчан.

“Члени оргкомітету висловлювали своє бачення, пропозиції. Наступної п’ятниці вже будуть озвучені конкретні пропозиції від управління культури. Але водночас була така ідея, щоби порадитися з чернівчанами щодо їхнього бачення. Тобто наскільки їм потрібне і чи взагалі потрібне свято”, – каже посадовиця.

Вона додає, що при плануванні заходів врахують епідемічну ситуацію.

“2-3 жовтня не за горами. Епідеміологи зараз невтішні цифри для Буковини називають. Але так чи інакше на заходи просто неба все одно тотальної заборони не буде. Ми повинні продумати все до дрібниць – як зробити так, щоби відзначити День міста. Це ж наше храмове традиційне свято. Але з іншого боку, треба подумати, як убезпечитися, щоби максимально люди залишалися здоровими, не було штовханини, натовпу людей”, – зауважує Сафтенко.

“Все ж ми готуємося до Дня міста, бо забирати у людей свято – день народження наших Чернівців – це теж неправильно. Не знаю жодного міста в Україні, яке би відмовилося від таких святкувань. Однозначно, враховуючи ситуацію, практично всі заходи будуть відбуватися на локаціях просто неба”, – пообіцяла чиновниця.

Нагадаємо, у мерії закликали чернівчан вносити пропозиції щодо свого бачення відзначення Дня міста.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.