Новини

На Буковині відремонтують дорогу до ще одного пункту пропуску: облрада підписала грантовий контракт

Чернівецька обласна рада сьогодні підписала грантовий контракт на реалізацію проекту “Покращення транспортної інфраструктури прикордонних територій Чернівці – Сучава (Шепіт-Ізворареле Сучевей)”.

Як повідомили кореспонденту molbuk.ua у облраді, це один з найбільших інфраструктурних проектів, що буде реалізовуватись в рамках Програми “Румунія-Україна 2014-2020”, його загальна вартість становить 2 195 895 євро.

У рамках проєкту вже найближчим часом буде розроблено проектно-кошторисну документацію на ремонтні роботи 17 кілометрів дороги Селятин-Шепіт, після чого буде здійснено капітальний ремонт під’їзних шляхів довжиною 2 км до контрольно-пропускного пункту “Шепіт”.

Ключовим результатом стане відкриття шляху з гірських районів Чернівецької та Івано-Франківської областей до Європейського Союзу, що стане суттєвим поштовхом для їх подальшого розвитку, оскільки це є найкоротший шлях з Чернівецької та Івано-Франківської областей до країн Південної Європи.

Сам проект почав готуватись ще 4 роки тому, проте найскладнішими виявились останні місяці перед безпосередньо підписанням контракту.

“Я завжди наголошую на тому, що будь-які проєкти, які реалізовуються в області, будь-які програми, фінансування будь-яких заходів з обласного бюджету в першу чергу повинні відповідати стратегії розвитку Чернівецької області та плану заходів з її реалізації, й цей проєкт – якраз стовідсоткове попадання”, – повідомив керівник Агенції регіонального розвитку Чернівецької області Олексій Грушко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.