Новини

«Відбувається щось дивне»: біля берегів Нідерландів виявили десятки мертвих дельфінів

Нідерландські вчені вивчили загадкову смерть десятків звичайних фоцен (вид дельфінів), туші яких з минулого тижня вимивалися на північні пляжі країни.

Близько 100 мертвих фоцен (Phocoena phocoena L.) були помічені на островах в Північному морі неподалік від нідерландської берегової лінії, розповіли місцеві екоактивісти.

“З минулого четверга ми бачили величезну кількість мертвих фоцен, викинутих на мілину”, — сказала Аннемарі ван ден Берг, директор SOS Dolphin, фонду, якому доручено рятувати ссавців в Нідерландах.

Вона повідомила, що їх все ще знаходили навіть в нинішню середу (1 вересня), “хоча кількість, схоже, знижується”.

Хоча фоцени нерідко купаються на голландських пляжах, “їх кількість набагато вище, ніж зазвичай, що викликає тривогу”, — сказала Ван ден Берг.

Всі тварини знаходилися в одному і тому ж стані розкладання, “примушуючи нас думати, що всі ці тварини, мабуть, померли в одному місці”. Близько двох десятків тварин були відправлені на ветеринарний факультет Утрехтського університету, де як мінімум одна з них була обстежена 1 вересня.

“Справжня причина масового викиду на берег залишається загадкою”, — сказала Лоннеке Ейсселдейк, морський біолог, яка проводила первинне розтин.

У повідомленнях голландських ЗМІ висловлювалися припущення, що ссавці могли бути вбиті після того, як їх потривожили будівництво вітряної електростанції в морі або військово-морські навчання, які почалися в морі навколо Ваденських островів.

“Можливо, щось сталося там, де були ці тварини, щось, що вбило їх”, — йдеться в заяві Ейсселдейк. Вона сподівається, що до кінця тижня буде більше ясності.

За словами Ван ден Берг, щорічно на голландських пляжах виявляється від 200 до 900 мертвих фоцен — одного з найчисленніших китоподібних в північній частині Атлантичного океану.

“Але ми думаємо, що в цьому районі Північного моря відбувається щось дивне. Чому це сталося, все ще дуже багато припущень”, — сказала вона.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.