Новини

У ЧНУ не виключають переходу до дистанційне навчання вже у вересні у разі погіршення ковід-ситуації

Коридорами Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича ширяться чутки, що з 20 вересня заклад готується переходити на дистанційну форму навчання у зв’язку з погіршенням ковід-ситуації в області.

Про це molbuk.ua розповіли студенти, попросивши уточнити, чи це правда.

За словами ректора ЧНУ Романа Петришина, конкретної такої дати немає, проте у закладі все ж наразі обмірковують план щодо того, в якій формі навчатимуться студенти у разі суттєвого погіршення ситуації.

Варіантів є декілька.

“Щодо 20 вересня – то для мене новина. Але у нас 31 серпня була вчена рада, на якій я сказав майже дослівно так: “Ми починаємо, як і всі решта університети та школи, заняття на стаціонарі для всіх у очному режимі. Але обставини можуть бути такі, що, можливо, нам треба буде перейти на змішану форму – частина буде очно навчатися, а частина дистанційно. А як буде взагалі “червона” зона, перейдемо повністю на дистанційне навчання”, – коментує ректор.

Втім, прогнозна ситуація невтішна для нашої області, зауважує Роман Петришин.

“Тому не виключено, що 20, а, може, навіть швидше, прийдеться перейти на дистанційне навчання. Але поки ми таке питання не розглядаємо”, – сказав Р. Петришин.

Він додав, що зараз в університеті перейшли на 2 зміни навчання, щоби уникнути скупчення студентів.

“Частина – до обіду, частина – після обіду. Побачимо, як воно буде. Наступний крок, якщо буде погіршуватися ситуація, – перейдемо на змішану форму. Або варіанти ще такі: лекції, скажімо, будуть дистанційно, а практичні наживо. Або ж 2 курси будуть наживо, а старші – дистанційно. І так половина з них уже на роботах, тож для них це буде непроблемно”, – вважає Роман Петришин.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.