Новини

Нацрада повторно перевірить один із телеканалів Чернівців

25 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила повторну перевірку регіональному каналу “Чернівецький промінь” через те, що мовник не привів свою діяльність до вимог законодавства після рішення регулятора.

Про це повідомляє ДетекторМедіа, пише molbuk.ua

Два місяці тому Нацрада провела перевірку та оголосила попередження телеканалу через виявлення програм без інформації про авторів та виробників, а також відсутність субтитрування у неукраїномовних фільмах. Однак, за словами члена Нацради Максима Онопрієнка, після закінчення місячного терміну відведеного на усунення порушень, моніторинг регулятора знову зафіксував ознаки порушень. Зокрема, у програмах мовника відсутня інформація про авторів та виробників програм. Також під час демонстрування українського фільму частина реплік російською була подана без субтитрування.

“Таким чином результати моніторингу свідчать про неусунення порушень законодавства та не виконання рішення Нацради”, – зазначив Максим Онопрієнко.

Саме тому регулятор призначив повторну перевірку.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Нацраді не вдалося провести позапланову перевірку “Чернівецького променя”, призначену через ознаки порушення Виборчого кодексу. Тому прийняла рішення звернутись до суду щодо анулювання ліцензії компанії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.