Новини

Лікарка назвала вакцину, яка найгірше захищає від коронавірусу

Імовірність захворювання на коронавірус після щеплення існує. Причому більш вразливі люди, які вакцинувалися китайської вакциною CoronaVac. Про це розповіла професор, доктор медичних наук, завідувачка кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П.Л. Шупика Алла Волоха.

“Щеплені теж можуть хворіти, хоч і заражаються рідше. Небезпека не дуже велика в плані важких форм, але в плані захворюваності небезпека залишається”, – сказала Волоха в інтерв’ю виданню Obozrevatel.

За її словами, з усіх вакцин від коронавірусу, доступних в Україні, вакцина CoronaVac забезпечує дещо менший захист, ніж інші.

“На жаль, більш вразливими є ті, хто щеплений CoronaVac. Він захищає трошки менше. МРНК-вакцини захищають трохи краще. Але все ж і ті, і інші захищають від госпіталізації та смерті. Це головне завдання”, – підкреслила Волоха.

Лікарка додала, що вкрай малий відсоток щеплених і хворих потрапляє в реанімацію: “Це ті, у кого недостатній рівень імунного захисту після вакцинації, ті, у кого є серйозні супутні захворювання. Але все одно ризик потрапити в реанімацію для щеплених набагато менший в порівнянні з нещепленими”.

За даними видання, в Харкові на коронавірус захворіла 40-річна жінка, яка була щеплена вакциною CoronaVac.

Щеплення харків’янка зробила разом з чоловіком близько півтора місяців тому. Отримавши сертифікат вакцинації, вони вирушили на відпочинок за кордон. Коли подружжя повернулося з подорожі, спочатку все було нормально, але за два тижні з’явилися симптоми нездужання: боліло носогорло, заклало ніс, був розбитий стан. На четвертий день температура тіла підвищилася до 37,6-37,7 градусів. Ірина зробила тест на коронавірус, і він виявився позитивним.

Зараз жінка проходить лікування під наглядом сімейного лікаря, госпіталізація їй не знадобилася.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.