Новини

Кількість ковід-хворих зростає, серед них і дітей: які лікарні Буковини поповнюють для них ліжками

За останніх декілька діб у Чернівецькій області спостерігають зростання кількості нововиявлених випадків на захворювання COVID-19. У зв’язку з цих у госпітальних базах збільшують кількість ліжок.

Про це у відео на фб-сторінці Чернівецької ОДА розповіла 27 серпня заступниця голови ОДА Наталія Гусак, пише molbuk.ua

Загалом в області 7 госпітальних баз, зазначила посадовиця. І запевнила, що туди щоденно додають нові ліжка, адже “департамент охорони здоров’я ОДА має спільно з головними лікарями чітку стратегію щодо збільшення кількості ліжок у зв’язку з погіршенням ситуації”.

“Сьогодні ми збільшуємо кількість ліжок у міській лікарні №1, також відреагували на ситуацію – спалах у Сторожинецькому районі, тож збільшили кількість ліжок у Сторожинецькій багатопрофільній центральній районній лікарні і в обласній клінічній лікарні”, – розповіла Наталія Гусак.

Також за останню добу спостерігають підвищену кількість госпіталізацій до обласної дитячої клінічної лікарні, тож вчора, 26 серпня, там збільшили кількість ліжок за клопотанням головного лікаря, наголосила чиновниця.

“Усі госпітальні бази законтрактовані з Національною службою здоров’я України і готові надавати медичну допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19”, – зазначила Гусак.

Раніше повідомлялося, що заступниця голови ОДА закликала буковинців імунізуватися у центрах масової вакцинації, які працюють щоденно з 12:00 до 18:00 та у пунктах щеплення. Адже практично абсолютна більшість госпіталізованих ковід-хворих не вакциновані.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.