Новини

Нові підручники та оцінки: що зміниться для учнів Нової української школи

У новому навчальному році, який розпочнеться вже за два тижні, школярі підуть вже до четвертого класу за стандартом Нової української школи.

Про це повідомляє Міністерство освіти.

Четвертокласники Нової української школи навчатимуться за новими підручниками. Їх доставили майже у 90 відотків шкіл.

Також у липні Міністерство освіти затвердило нові методичні рекомендації оцінювання учнів 1−4 класів.

Ключовою зміною в оцінюванні є заміна узагальненої бальної оцінки навчальних досягнень школярів на “вербальну оцінку окремих результатів навчання учня/учениці”.

Рекомендації запроваджують поняття вербальної оцінки (оцінювальне судження) та рівневої оцінки (оцінювальне судження із зазначенням рівня результату). Обидві вони можуть бути виражені усно і письмово.

Рівневу оцінку рекомендовано визначати з урахуванням динаміки досягнення певного рівня навчальних досягнень та позначати буквами: “початковий” — П, “середній” — С, “достатній” — Д, “високий” — В.

Результати оцінювання особистісних надбань учнів у 1−4 класах рекомендовано виражати вербальною оцінкою. Об’єктивні результати навчання у 1−2 класах — вербальною оцінкою, у 3−4 класах — або вербальною, або рівневою оцінкою за вибором закладу.

Рекомендації також містять орієнтовну рамку оцінювання результатів навчання учнів 1−4 класів, яка має забезпечити об’єктивність і точність результату оцінювання.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.