Новини

«Хочете номери, платіть викуп 60 євро»: Чернівцях аферисти викрадають автомобільні номерні знаки

До редакції ” ” звернулася буковинка Софія Король. Дівчина розповіла, що нещодавно на вихідні у гості до Чернівців завітали представники румунської громадської організації. Їм дуже сподобалося місто, люди, рівень обслуговування у ресторанах. Софії випала нагода бути перекладачем для румунської делегації. Але вона стала свідком неприємного інциденту, йдеться в публікації ” “.

– Ранок останнього дня у хостелі розпочався дуже активно і галасливо: всі пакували валізи, прощалися. Вже майже завантаживши всі речі в машину, ми побачили, що на ній немає номерів. Опинилися у такій ситуації вперше, тому одразу викликали поліцію. Поліцейський Дмитро розповів, що такі випадки трапляються не вперше. Під час огляду машини поліцейська знайшла маленький папірець, на кому був написаний номер телефону. Ми одразу зателефонувати і почули: “Алло, хочете номери назад, платіть викуп – 60 євро”, – розповідає дівчина.

– За голосом я зрозуміла, що це чоловік середнього віку, років 40 можливо. Позаду нього бігала маленька дитина і щось вигукувала. Поліція пояснила, що є два варіанти вирішення ситуації: або їхати в сервісний центр і робити дублікати, або ризикнути і платити викуп шахраю.

Оскільки часу на виготовлення нових номерів у нас не було, бо частина людей запізнювалися на літак, то довелося діяти за правилами афериста. Після ще однієї розмови з шахраєм ми знизили ціну до 400 гривень. Він без вагань погодився. Переказали гроші на його номер телефону і отримали наступне повідомлення: “Ще 400 і одразу забереш”. У цей момент я зателефонувала йому і вирішила сказати все, що про нього думаю, але зробила лише гірше, бо він вимкнув телефон і годину не виходив на зв’язок, – згадує Софія Король.

– Не довго вагаючись, ми все-таки заплатили ще раз, бо іншого виходу не було. Далі він зателефонував сам і ледь не вбив мене своїм запитанням: “То вам номери італійські, чи які давати? Скажи мені, які в тебе номери і я скажу, де вони”. Судячи з усього, цей чолов’яга всю ніч знімав іноземні номери з автівок, надійно заховав, а потім вирішив влаштувати людям квест. Наступні хвилин 20 шахрай сам заплутався у своїх схемах, бо не міг згадати, де ж саме заховав румунські номери: “Йдіть в парк, в бік Червоноармійської (стара назва вулиці Героїв Майдану, – авт.), там є 34 сміттєвих баки. Як дійдеш, то набери”,– направив нас чоловік. Я часто гуляю у парку Шевченка, тож добре знаю всі місця, але довелося добре подумати, де саме розташовані 34 сміттєвих баки, – згадує дівчина.

—Внаслідок – я так і не зрозуміла, про які саме смітники він говорив, але далі він направив мене до маленького потічка біля туалету. Ми все-таки знайшли дивний місток, на який напевно ніхто й уваги не звертав. Ось під тим містком і лежали номери моїх друзів. Трохи пошкоджені, але цілі. Хоча все й закінчилося добре, але враження у румунів залишилися не надто хороші: “Я більше в Україну не приїду. Тут як Африка. Лиш люди білі”,– на прощання сказав хтось із них.

Увага!

Якщо ви стали жертвою аферистів і у вас викрали автомобільні номери, негайно телефонуйте на спецлінію 102 та подавайте заяву до поліції. У цьому випадку ви гарантуєте собі безпеку.
Якщо ви втратили свій автономер, можете звернутися у МРЕО. У цьому разі вам доведеться робити заміну техпаспорту. При цьому ви отримаєте абсолютно новий номер на автомобіль, бо в Україні при крадіжці або втраті автономерів немає процедури виготовлення дублікатів номерних знаків.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.