Новини

Коли завершиться пандемія коронавірусу в Україні: лікар назвав умови

В Україні пандемія коронавірусу завершиться, коли з’явиться колективний імунітет і перехворіє 40% населення. Або коли будуть вакциновані.

Про це повідомив столичний інфекціоніст Євген Дубровський в ефірі каналу “UA Перший”.

Він зазначив, що 90% інфікованих перехворіли коронавірусом у легкій формі. Але 10% мали ускладнення. “Для того, щоб  коронавірус зупинився, достатньо, щоб 40% населення перехворіло або було щеплене”, — сказав Дубровський.

За іншими даними, як додав лікар, потрібно 20% перехворілих. Він зазначив, що одна інфікована людина заражає 4-5 людей. Також він сказав, що в нас “дуже кульгає офіційна статистика”. “Ми можемо подивитись, більшість моїх друзів вже перехворіло, на роботі вже багато хто перехворів. Але офіційної цифри в нас немає. Ми можемо сміливо множити на 5 число перехворілих і не помилимося”, — заявив Дубровський.

За його словами наразі дві третини не роблять аналізи, тому точний їхній аналіз невідомий і до статистики вони не потрапляють. Дубровський розповів, що за даними вчених, 20-30% населення світу ніколи захворіють. У них вже є відповідь Т-клітин.

Також Євген Дубровський пояснив, що антитіла після перенесенної хвороби — не головне. За ними стоїть дуже потужний клітинний імунітет. “Якщо антитіла зникнуть, це ще ні про що не говорить. Такий імунітет довго тримається”, — сказав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.