Новини

Громадський простір у центрі Чернівців замість парковки: що тут буде та коли завершать роботи

Роботи з облаштування громадського простору у центрі Чернівців на перехресті вулиці Б. Хмельницького – Університетської планують завершити до 1 жовтня.

Про це розповів заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, пише molbuk.ua

Посадовець додав, що підрядник – чернівецька компанія “Грейп-2002” – пообіцяла завершити роботи вчасно, якщо не завадить погода.

Ще один момент, який може стати перешкодою, – незадовільний стан водопровідної мережі на відрізку вулиці Богдана Хмельницького – починаючи від стику з вулицею Університетською і до перехрестя з вулицею Драгоманова.

Наразі на цій ділянці замінюють водогінну трубу протяжністю майже 100 метрів, через це сьогодні, 18 серпня, центр Чернівців залишився без водопостачання.

За словами Василя Зазуляка, наразі масштаби проблеми ще з’ясовують. Але кошти на це не виділятимуть додатково з міського бюджету, а ремонтуватимуть за зекономлені від виділених на цей проєкт.

“Капітальний ремонт території перехрестя вулиць Хмельницького та Університетської у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги “Місто для людей: дружнє до пішоходів середмістя” реалізують за співфінансування Чернівецької міськради та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Зокрема, співфінансування від GIZ – 50 тисяч євро (приблизно 1,5 мільйона гривень).Решта – 150 тисяч євро (4,5 мільйона гривень) – з міського бюджету. Підрядник виграв тендер на проведення робіт на із сумою 5,1 мільйона гривень. Тож зекономлені кошти якраз і плануємо використати на усунення несправностей”, – розповів Зазуляк.

Чиновник додав, що на території громадського простору на місці несанкціонованої парковки, яка тут була досі, облаштують зупинку громадського транспорту. Крім того, тут чернівчани та гості міста зможуть відпочивати на лавочках.
Тут встановлять також кашпо з деревами і фонтан із питною водою належної якості.

“Вода буде фільтруватися, та й сам фонтан досить дороговартісний, але вирішили на цьому не економити. Також тут буде простір із відповідним мощенням і дуже багато гранітних елементів, пристосованих для паркування низькопідлогового громадського транспорту”, – зазначив В. Зазуляк.

Він додав, що на деякий час проїзд вулицями, на яких тривають роботи, можуть обмежити. Проте коли саме і схему об’їзду пообіцяв повідомити згодом.

Так буде згідно проєкту:

Нагадаємо, у Чернівцях 16 серпня розпочали роботи з облаштування громадського простору у центрі міста.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.