Новини

Призначення субсидій: що зміниться для буковинців

Відбулися чергові зміни у порядку призначення житлових субсидій.

Про це повідомляє департамент соціальної політики Чернівецької міської ради.

Право на призначення житлової субсидії матимуть особи, у разі здійснення ними купівлі квартири (будинку) на суму, що перевищує 50 тис.грн за умови, що купівля житла відбулась протягом шести місяців після продажу іншого житла, яке було єдиним приміщенням у її власності, відповідно документального підтвердження.

Крім того, при визначенні права на предмет призначення субсидії, у разі наявності у будь-кого із складу домогосподарства у власності більше одного житлового приміщення не враховується житло отримане дитиною сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, особою з їх числа за рахунок державного чи місцевого бюджету та житлові приміщення в гуртожитках.

Продовжено дію збільшення на 50% соціальних нормативів на окремі житлово-комунальні послуги (електроенергію, холодну та гарячу воду, водовідведення та природний газ для приготування їжі і підігріву води) для регіонів, які з початком опалювального сезону опиняться в “червоній” зоні епідемічної небезпеки на період її дії. У всіх інших регіонах перейдуть до “докарантинних” норм.

Скасовано норму, якою передбачалось призначення субсидії у разі, якщо середньомісячна нарахована зарплата становить не менше як 50% від розміру мінімальної заробітної плати в м.Києві та Севастополі та не менше як 20% в обласних центрах та місцях обласного значення.

Враховуючи, що з 1 травня 2021р. житлова субсидія надається виключно у готівковій формі, вилучено норму щодо обов’язкового зазначення в заяві претендента на отримання субсидії мобільного телефону.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.