Новини

Мріяв досліджувати пам’ятки та розвивати туризм: що відомо про загиблого Героя Романа Хомандяка

Він був скромною порядною людиною. Ніколи не відмовляв у допомозі товаришам, сусідам. Завжди усміхнений, привітний, ввічливий, став підтримкою для побратимів. Дуже любив свою сім’ю та мріяв прославити Україну. На жаль, життя Романа Хомандяка обірвалося на полі бою.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці “Незабутні. Буковина пам’ятає”.

Роман Михайлович Хомандяк народився 22 червня 1991 року в місті Одеса. У 2000 році його батьки переїхали в село Клішківці на Буковині. Тут хлопець здобув середню освіту, опісля закінчив Чернівецький транспортний фаховий коледж. Далі була служба у Збройних силах України, під час якої уклав контракт та став прикордонником. Дев’ять років пропрацював у місті Бориспіль, в окремому контрольно-пропускному пункті “Київ”.

Здобув дві вищі освіти. Навчався у Львівському політехнічному інституті, а пізніше – в Уманському педагогічному університеті, де обрав спеціальність “історик-археолог”. Роман Хомандяк мріяв досліджувати пам’ятки та розвивати туризм, щоб Україна стала відомою усьому світу. Тому і пішов боронити її від окупантів.

Під час повномасштабного російського вторгнення захищав Україну у складі Чернівецького прикордонного загону. Був головним сержантом.
Загинув Роман Хомандяк 28 грудня 2022 року у бою з ворогом біля села Чернещина на Харківщині. Воїну був 31 рік. Поховали Героя на сільському кладовищі в урочищі Діброва в рідних Клішківцях. У нього залишилися батьки та брат.

На честь Романа Хомандяка в Клішківцях перейменовано вулицю 28 Червня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.