Новини

Газ рекордно подорожчав: чи зросте ціна взимку для споживачів Буковини

Ціна на газ зростає, незважаючи на літні місяці. Так першого липня вартість газу на Українській енергетичній біржі перетнула позначку 15 гривень за кубометр. Це абсолютний рекорд на газовому ринку України за всю історію продажів.

У “Чернівцігаззбут” пояснили, чи зросте ціна для споживачів Буковини, йдеться у публікації ” “.

Взимку ціна за один кубометр перетнула позначку 10 гривень, і тоді це здавалось чимось аномальним. Більшість фахівців прогнозувала, що вже з настанням теплих місяців ціни на блакитне паливо суттєво знизяться. Та цього не сталося, а ціна газу на міжнародних біржах навіть ще більше зросла. Причина пов’язана із ситуацією, що склалася на ринку газу в країнах Європи.

Там через холодну весну та запуск економіки після зняття карантинних обмежень блакитного палива не вистачає. Це спровокувало певну паніку. Деякі постачальники газу вже пропонують тарифи з цінами на рівні 12-13 гривень.
Але у “Чернівцігаз Збуті” запевняють, що для побутових споживачів ціни на газ зростати не будуть.

“З першого травня цього року всі клієнти українських газопостачальних компаній автоматично переведені на тариф “Твій газ Річний”, в якому ціна газу складає 7,99 гривень за куб і діятиме до 30 квітня 2022 року”, – йдеться у повідомленні “Чернівцігаз Збут”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.