Новини

На Буковині 34 робітники працювали на фірмі без оформлення трудових відносин

У Чернівецькій області працівники управління Держпраці виявили масове використання незадекларованої зайнятості – 34 робітники працювали на зборі урожаю фруктів без оформлення трудових відносин.

Про це повідомляє прес-служба управління Держпраці в Чернівецькій області.

Зазначається, що приватне підприємство, яке зареєстроване у Житомирській області, а свою фактичну господарську діяльність здійснює у Дністровському районі Чернівецької області, займається вирощуванням та реалізацією фруктів.

“Саме під час збору урожаю абрикосів у садах підприємства фахівці Держпраці виявили при виконанні роботи 37 осіб. 34 із них працювали без належного оформлення трудових відносин”, – повідомили у прес-службі.

“Встановлено, що у порушення чинного трудового законодавства, роботодавець допустив до виконання роботи працівників без належного оформлення з ними трудових договорів та без повідомлення територіальний орган Державної податкової служби про їхній найм на роботу. Здійснюючи інспекційне відвідування, фахівці Держпраці проводили необхідну фото та відео фіксацію заходу державного нагляду (контролю), намагалися встановити остаточні обставини масового використання незадекларованої праці, опитуючи безпосередньо зайнятих на виконання збору урожаю громадян”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що діям посадовців Держпраці активно перешкоджала цивільна особа, яка спочатку представилася керівником підприємства, а потім (на прохання інспекторів праці надати підтверджуючі документи), відмовилася це зробити.

“Чоловік також чинив агресивні дії, здійснював тиск на громадян, що перебували у саду та спробував перешкоджати роботі інспекторів праці”, – повідомили у прес-службі.

В управління Держпраці додали, що фахівці органу підготували відповідний акт інспекційного відвідування та припис. За використання неофіційної праці працівників роботодавцю загрожує дуже суттєва штрафна санкція.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.