Новини

Медики працюють понаднормово, ліжка – в аудиторіях: інфекціоністка з Чернівців розповіла про ситуацію у лікарнях

Через збільшення хворих на коронавірус медиках доводиться працювати понаднормово і без вихідних.

Про у відеоефірі на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко.

“У нас чергова хвиля коронавірісу. Медики працюють понаднормово. Лікарі допомагають один одному приймати пацієнтів. Бо один лікар не справляється з такою великою кількістю госпіталізацій. Дуже багато навантаження на середній медперсонал, бо вони роблять багато маніпуляцій”, – розповіла Ольга Кобевко.

В інфекційному відділенні обласної лікарні майже всі місця зайнятя.

“Ми надаємо допомогу всім, хто цього потребує. Не відмовили жодній людині, яка мала погані показники сатурації. У нас розгорнуто у відділенні додаткові ліжка. Але потрібні ліжка з киснем. Ліжка для хворих облаштували у навчальних аудиторіях БДМУ, які знаходяться у лікарні. Поміж парт, поміж столів, навчального приладдя стоять ліжка. Там знаходяться пацієнти, які не потребують інтенсивної дотації кисні або готуються до виписки”, – сказала Ольга Кобевко.

Як пояснили в обласній лікарні, ліжка у навчальних аудиторіях БДМУ, які знаходяться приміщенні лікарні, розгорнули ще минулої осені, коли було чергове зростанні хворих. Потім впродовж кількох місяців їх не задіювали. Тепер хворих знову ложять у такі палати.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.