Новини

Вимоги до перевізників у Чернівцях посилять: що відомо

У Чернівецькій міськраді готуються до проведення конкурсів серед перевізників.

Щоправда, відбутися вони можуть лише після завершення карантинних обмежень. Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

“Перевізники нині здійснюють спеціальні перевезення на підставі окремих угод. Це не типова угода, що затверджується виконавчим комітетом, а тимчасовий документ, який діє на період карантину, – каже посадовець. – Якщо ми зараз проведемо конкурси, з перевізниками не будуть укладатися типові угоди, тому що вони зараз перевозять пасажирів в умовах спецперевезень. Тому наразі ми готуємося до проведення конкурсів, адже на багатьох маршрутах вони досі не проведені. Ми маємо лише декілька маршрутів, затверджених виконавчим комітетом за підсумками проведеного торік конкурсу. Одразу після завершення карантину будуть оголошені конкурси та, відповідно, вони будуть проведені”.

Заступник міського голови каже, що вимоги до перевізників під час проведення конкурсів будуть обов’язково посилені.

“Чи буде змінено типовий договір, затверджений виконкомом? Однозначно, так. Ми розуміємо, що потрібно підсилити відповідальність перевізників, – каже Ігор Крохмаль. – Коли ми аналізували діяльність, в тому числі, й підрозділу департаменту житлово-комунального господарства, який курував цю сферу, то бачили, що упродовж двох років узагалі не перевіряли і жодним чином не притягували до відповідальності перевізників. Навіть за наявності скарг громадян! Зараз новий департамент працює в іншому руслі. Ми перевіряємо й маємо перші результати – цілу низку порушень на маршрутах. Це опублікуємо у детальному звіті наприкінці місяця. І на всі ці порушення звернемо увагу під час майбутнього конкурсу”.

Раніше повідомлялося, що приватних перевізників Чернівців покарають за запізнення та нерегулярні рейси.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.