Новини

Медики з Чернівців врятували суглоб громадянина Молдови

У Чернівцях, медики врятували суглоб громадянина Молдови.

Про це повідомляє ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня”.

Травми колінного суглоба з пошкодженням внутрішніх структур, зокрема менісків (хрящева тканина, що виконує роль амортизатора в суглобі та стабілізує його), зовсім нерідкість.

“Часто з подібними травмами звертаються пацієнти до фахівців підрозділу травматології та ортопедії ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня”. Оскільки лікарі-травматологи мають чималий практичний досвід й постійно працюють над розвитком та самовдосконаленням, сюди активно звертаються мешканці з інших регіонів України, а останнім часом навіть й іноземці. Так, громадянин сусідньої Молдови мав проблему з

колінним суглобом і якось почув від знайомих українців, що пролікувати травмоване коліно можна всього за один день у травматолога Чернівецької обласної лікарні Валентина ВАСИЛОВА. Оптимістично налаштований порадами знайомих, він вирушив на Буковину, де в ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня” й познайомився з лікарем, якого йому рекомендували”, йдеться у повідомленні.

У цей же день пацієнта госпіталізували до зазначеного підрозділу, відповідно до показів, дообстежили та прооперували.

Артроскопію колінного суглоба (мініінвазивна хірургічна маніпуляція, яку проводять з діагностичною та лікувальною метою при захворюваннях суглобів) Валентин ВАСИЛОВ провів всього за 20 хвилин. У цей же день пацієнт зміг ставати на прооперовану ногу, а на наступний – вже був виписаний додому.

Хірургія одного дня – ефективне рішення проблеми травмованих суглобів. Адже дозволяє уникнути об’ємних розрізів, забезпечує швидке відновлення після оперативного втручання, скорочує час обмеження в русі. Пацієнт швидко стає на ноги й повертається до звичного активного життя.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.