Новини

Медведчук залишається під цілодобовим домашнім арештом

Апеляційний суд залишив народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє “УНІАН”.

“Ухвалу слідчого судді Печерського райсуду Києва від 9 липня залишили без зміни, апеляційну скаргу захисників… залишити без задоволення”, – йдеться у резулятивній частині ухвали.

Довідка:

11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від “ОПЗЖ” Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді та в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Їм оголошено про підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України – підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою “Промінь”.

12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу – державна зрада і порушення законів і звичаїв війни.

Козак перебуває за межами України.

Пізніше суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

7 липня суд до 11 листопада продовжив терміни досудового розслідування у справі проти депутатів від “ОПЗЖ”.

9 липня суд продовжив домашній арешт Медведчука до 7 вересня.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.