Новини

Від сьогодні Буковина у «жовтій зоні»: за яких умов обмеження можуть посилити

Сьогодні, 24 лютого, Чернівецька область, відповідно до постанови Уряду перебуатиме у “жовтій зоні” карантинних обмежень.

Водночас у Чернівецькій ОДА попереджають, що Буковина залишається у зоні ризику, адже має збільшення кількості нових випадків, значне число госпіталізованих щодоби та суттєво завантажені госпітальні бази, пише molbuk.ua.

Кольорові рівні епідемічної небезпеки встановлюватимуть на рівні областей, а не окремих районів чи населених пунктів. Йдеться у Кабміну.

“Жовтий” рівень епідемічної небезпеки змінюється на “помаранчевий”. “Помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

“Жовтий” рівень епідемічної небезпеки змінюється на “помаранчевий” у разі наявності в регіоні хоча б однієї з таких ознак:

перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ;

завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – більш як 65 відсотків;

кількість ПЛР-тестувань протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – менше ніж 300;

кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – більше 60;

рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більш як 50 відсотків.

Найближчим часом на засіданні державної комісії з ТЕБ та НС, яка оцінить показники та ухвалить рішення про зонування для Чернівецької області.

Нагадаємо, на Буковині новий сумний ковід-рекорд: за добу виявили 524 нові випадки хвороби

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.