Новини

Як вибрати коробку для торта?*

Торт – це один з найсмачніших десертів, а також невід’ємний атрибут багатьох свят. Ці ласощі сьогодні готують не тільки в домашніх умовах, а ще й в різних кондитерських і кафе. Кулінари створюють справжні витвори мистецтва, які вражають погляд і смакові рецептори. Єдиним нюансом є дуже ніжна консистенція десертів, яку можуть зіпсувати різні зовнішні чинники. Особливо це стосується перевезення ласощів. Саме для цього важливо вибирати придатні коробки для тортів, які збережуть первозданний вигляд шедеврів.

Упаковки з картону

Ці зручні вироби є досить популярним варіантом, і на це є кілька причин:
екологічний склад;

міцність;

відсутність конденсату;

здатність утримувати форму;

стильний зовнішній вигляд;

відсутність впливу на смакові і зовнішні характеристики десертів;

велика різноманітність форм, кольорів і розмірів;

доступна ціна.

Всі ці переваги роблять картонні коробки для тортів найбільш вдалим варіантом упаковки. Їх можна сміливо прикрашати різними стрічками, наклейками, бантиками і іншими видами декору. Крім цього, вони підходять для друку логотипу фірми-виробника тортів.

Саме тому їх використовують не тільки господині для домашньої випічки, а ще й професійні кондитери. Це можуть бути пекарні, авторські кондитерські, кафе і ресторани. Для виробництва картонних коробок застосовуються 2 види картону: гофрований і звичайний. Вибір вже залежить від особистих переваг кожного.

Пластикові коробки

Упаковка з легкого пластику теж широко використовується для зберігання тортів. Вона відрізняється зручністю в користуванні, прозорістю і стійкістю до вологи. У такій упаковці можна детально розглянути кондитерський виріб, і прийняти рішення про покупку. Але, пластикові коробки також мають кілька суттєвих недоліків.

Для їх виробництва використовується пластик, який визнаний шкідливим для навколишнього середовища, а в разі нагрівання може зіпсувати сам торт. Крім цього, пластикові коробки не підійдуть для зберігання ексклюзивних ласощів, зроблених за авторськими рецептами. Адже така упаковка часто асоціюється з масовим виробництвом.

Комбіновані ємності

Деякі виробники пропонують також “золоту середину” між полімерними і натуральними матеріалами. Це комбіновані коробки, які створюються з пластика і картону. Більшість з них має картонну основу і стінки, а верх виконаний з прозорого полімерного матеріалу. Таке поєднання має презентабельний вигляд, і добре зберігає властивості десертів. Але, мінус залишається все той же – шкідливість пластику.

Рекомендації з вибору

Після знайомства з основними видами коробок для тортів, у багатьох можуть виникнути деякі труднощі з вибором. Спростити завдання допоможуть кілька простих порад:
обрана ємність повинна бути надійною, і забезпечувати повне збереження ніжних тортиків;

окремо варто приділити увагу дизайну (це дозволяє залучати клієнтів у випадку з кондитерськими і кафе);

всередині коробки повинні бути дотримані всі необхідні умови для зберігання і перевезення харчових продуктів (рівень вологості, тепла і т.д.);

ємність повинна бути практичною, інакше вміст швидко втратить свій первісний вигляд.

Досвідчені кондитери радять також при виборі коробки для торту враховувати взаємодію компонентів десерту і матеріалу, з якого зроблена упаковка. Це убезпечити від багатьох неприємностей (смак або аромат пластика в десерті, наприклад). Якщо залишаються додаткові питання, завжди можна звернутися за консультацією до продавця картонних коробок.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.