Новини

Зграю диких хом’яків привезли на Буковину для розмноження – фото

На схили Дністра у Чернівецькій області випустили 32 особини європейського хом’яка. Рідкісних тварин привезли із Київського зоологічного парку для розмноження, щоб вони залишилися для відновлення місцевої екосистеми.

Про перевезення хом’яків у середу, 28 липня, повідомила прес-служба Київського зоологічного парку.

“Програма з розмноження та відновлення хом’яка проводиться Київським зоопарком спільно з національним природним парком “Хотинський” із 2019 року. Хом’як звичайний або європейський — занесений до Червоної книги України та визнаний критично загрозливим видом Міжнародним союзом охорони природи”, – вказано у повідомленні Київського зоологічного парку.

Тварин вирощують у спеціальному реінтродукційному центрі Київського зоологічного парку, який почав працювати з 2019 року спільно з НПП “Хотинський”. На базі Київського зоологічного парку працює також науковий відділ, який вивчає, в яких саме зонах скорочується популяція рідкісних тварин. Згодом науковці вирішують скільки хом’яків і на яку територію необхідно поселити.

Зазначимо, хом’яки колись були поширена по всій Україні, а зараз його поширення є спорадичним. Через це у 2009 році вид включили до Червоної книги України, а в 2020-му визнали критично загрозливим на світовому рівні.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.