Новини

Біг для схуднення: як займатися, щоб втрачати кілограми

Багато хто з початківців бігунів робить помилку – займається спортом, але ігнорує правильне харчування. Вони вважають, що тренування “пробачать” їм пізню вечерю, мовляв “і так згорить”. Ні, не згорить, а, навпаки, набереться ще більше.

До того ж, крім протилежного результату, ви ризикуєте знизити свою витривалість, а не зміцнити її. Розповідаємо, що потрібно робити, щоб домогтися ідеальної фігури, пише Уніан.

Як правильно бігати, щоб схуднути – визначаємо вагу

Вирішіть для себе, яка цифра на вагах вас влаштує, і прагніть до неї. Також можете для себе позначити ідеальний відсоток підшкірного жиру, м’язової маси і тд. Орієнтуйтеся на результати, які чітко видно в дзеркалі і на вагах, тоді вам буде простіше спостерігати динаміку.

Як швидко схуднути – починайте правильно

Головне – не намагатися отримати приголомшливий результат в найкоротші терміни. Почніть з ходьби, потім переходите на біг. Займайся в комфортному темпі, пізніше – прискорюйтеся. Слідкуйте за пульсом і нарощуйте швидкість поступово. В ідеалі – чергуйте ходьбу і біг. Таким чином у вас вийде швидко скинути вагу і уникнути травм.

Скільки можна скинути, якщо бігати – збільшуємо дистанцію

У вас не вийде скинути 10 кг за тиждень, якщо ви будете пробігати 15 км замість 3х. така тактика зашкодить організму і може привести до травм. Збільшуйте тижневий кілометраж дуже повільно і поступово, не більше 10% від обсягу минулого тижня. Скажімо, якщо ви пробігли 20 км за тиждень, то наступного тижня ви можете пробігти 22 кілометри.

Що їсти, щоб схуднути – налагоджуємо раціон

Основна запорука успіху будь-яких тренувань – це харчування. Замість того, щоб сидіти на жорсткій дієті, виконуйте правило: витрачаємо більше, ніж отримуємо.

Проте, є один нюанс – після тренування хочеться їсти більше, так як організм намагається “повернути” витрачені калорії. Постарайтеся привчити себе до вживання тільки якісних продуктів.

Високоякісний продуктами вважаються: горіхи, овочі, фрукти, бобові, молочні продукти, риба, птиця, червоне м’ясо.

Низькоякісний продукти – це рис, солодощі, перероблене м’ясо, смажена їжа.

Як схуднути за два тижні – додайте силових

Для того, щоб заняття бігом були більш ефективними, складіть собі графік силових тренувань і виконуйте їх 2-3 рази в тиждень. Вони допоможуть зміцнити м’язи і прискорити спалювання жиру.

Починаючи займатися спортом, пам’ятайте, що все добре в міру і головне в цій справі – не нашкодити.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.