Новини

Як не розгубитися серед розмаїття шампунів для волосся*

Перед багатоманітністю шампунів цілком реально розгубитися. Адже різновидів пропонується занадто багато. На сайті інтернет-магазину Watsons, можна обрати шампуні на будь-який смак, перейшовши за посиланням https://www.watsons.ua/ru/volosy/shampuni/c/R100
То ж як зрозуміти, який шампунь слід обрати? Для початку потрібно розібратися з видами шампунів та їх особливостями.

Види шампунів та їх особливості

Шампунь для повсякденного користування – створений для ретельного усунення бруду з волосяного покриву, який можна використовувати кожного дня.

Професійний шампунь – засіб, який містить високий рівень концентрації дорогих компонентів, які максимально дбайливо очищають волосся. Такі шампуні використовують в салонах для професійного догляду.

Органічний шампунь – містить природні елементи та мінімальну кількість хімічних сполук, таких як сульфати, тому він майже не піниться.

Шампунь для надання об’єму – містить у складі силікони, які додають легкість волоссю. Однак, часто їх використовувати не можна, оскільки може з’ явитися протилежний ефект.

Шампунь проти основних проблем волосся

Шампунь від випадіння волосся – містить компоненти необхідні для стимуляції волосяних цибулин. До складу входять речовини, які викликають розігрівання фолікулів волосся, а також протеїн та колаген для гладкості та шовковистості.

Шампунь проти лупи ؎ має в собі елементи, які борються з причиною появи лупи – грибком. До його складу входять антибактеріальні і протизапальні компоненти, такі як цинк та саліцилова кислота. Однак, довго користуватися ним не варто, оскільки викликає звикання шкіри і ефект може втратитись.

Нестандартні види шампунів

Твердий шампунь – за складом та функцією як звичайний шампунь, але у твердому вигляді без пластикової упаковки. Вдалий вибір взяти з собою в валізу, адже такі шампуні точно не проллються.

Сухий шампунь – корисна річ, якщо немає змоги помити голову. Має вигляд спрею, який розприскують на жирні прикореневі ділянки. Не потребує змивання. Його зручно брати з собою.

Види шампунів за сезонами
У холодну пору, таку як зима чи глибока осінь, краще використовувати шампуні для зимового догляду, оскільки температура повітря знижується і волосся стає сухим та ламким. А такі засоби дарують чудове зволоження та роблять процес розчісування легшим.

Ранньою весною слід користуватися спеціальними шампунями з високим вмістом вітамінів, колагену та пантенолу для відновлення волосся після зими. Такі засоби забезпечують живлення ослабленого сухого волосся.

Для літньої пори використовують м’які зволожувальні шампуні з захистом від сонячних променів. Адже в спекотну пору волосся жирніє швидше, а тому потрібно максимально утримувати вологість. Такі шампуні містять протеїни шовку, кератин та різні масла та олії для збереження вологи.

Восени волосся слабне і страждає від змін погодних умов, тому воно потребує зволоження та живлення. Їх можна знайти в осінніх шампунях та кондиціонерах, які мають ще й антистатичний ефект.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.