Новини

Чернівецька ОДА просить міськраду показати дозволи на реконструкцію скверу біля ЧНУ – фото

Задокументувати пошкодження автентичної огорожі довкола скверу поблизу Чернівецького національного університету приїхала патрульна поліція.

Її викликали представники відділу з питань культури і мистецтв, охорони культурної спадщини управління культури Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua

За словами рядової поліції управління патрульної поліції області Тетяни Гринюк, патрульні зафіксували правопорушення. Зокрема, руйнування частини огорожі, а також зникнення ще однієї частини огорожі при вході до скверу.

“Далі направимо всі відібрані матеріали до райвідділу і потім їх будуть опрацьовувати”, – зазначила патрульна поліцейська.

“Наразі ми написали заяву до поліції, а також надсилаємо запит до міськради, щоби з’ясувати, хто є виконавцем усіх цих робіт із благоустрою у сквері і чи є у них усі необхідні дозволи, – зазначає начальниця сектору з питань охорони культурної спадщини управління культури Чернівецької ОДА Світлана Виклюк. – Якщо документи в порядку – добре, якщо ні – складаємо акт і відправляємо на Міністерство культури та інформаційної політики. Згідно інформаційного стенду, встановленого тут, у сквері триває відновлення елементів благоустрою. Проте ми бачимо, що тут не тільки відновили, а й позабирали частину огорожі”.

На запитання, чому не здійснювали перевірку раніше, Світлана Виклюк пояснила, що у місті є ціле управління охорони культурної спадщини, яке відповідає за ці питання.

“Проте після того, як знесли автентичну огорожу, ми виирішили втрутитися і перевірити, чи є необхідна проєктна документація на проведення робіт, погоджена з Києвом. Адже все, що розташоване довкола об’єкту спадщини ЮНЕСКО, не можна змінювати без відповідних дозволів з Києва”, – пояснює Світлана Виклюк.

За замірами чиновників, зруйнували понад 5,5 метра огорожі. А ще майже 10 метрів паркану, що раніше стояв біля входу до скверу, взагалі зникли.

Наразі очікуємо коментарів від представників влади міста.

Нагадаємо, у Чернівцях у сквері навпроти Резиденції невідомі зруйнували два стовпчики та металеву секцію паркану. У міськраді кажуть, що днями відновлять та укріплять стовпчики.

Заступник міського голови Василь Зазуляк назвав це хуліганством і закликав не зводити наклеп на працівників, які облаштовують сквер.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.