Новини

“У цьому нічого складного немає”: у лікарнях Буковини почали виписувати електронні лікарняні

Медичні заклади Чернівців поступово переходять на електронні лікарняні. Міська поліклініка №1 розпочала виписувати е-лікарняні першою.

Про це йдеться у публікації ” “.

Лікарка-терапевтка міської поліклініки №1 Галина Коржан вже оформлює їх і запевняє, що у цьому нічого складного немає.

– Під час прийому пацієнта у спеціалізованій системі Helsi заповнюємо електронну медичну картку і створюємо електронний висновок медичної непрацездатності на певну кількість днів. Хворому на мобільний телефон приходить повідомлення про те, що відкритий лікарняний, – пояснює Галина Коржан. – В електронному лікарняному тепер не вказуємо місце роботи, лише прізвище, але його бачать у системі на підприємстві, у Пенсійному фонді і Фонді соціального страхування.

– Дали два місяці на перехідний період, – продовжує лікарка. – Тому поки що видаємо і електронний, і паперовий варіанти. Це будемо робити до першого вересня. Вже після цього пацієнт буде отримувати лише електронний варіант. Але, за бажанням пацієнта, зможемо роздрукувати лікарняний і на папері.

Лікарка запевняє, що електронний лікарняний пацієнтам зручніший.

– Коли видавали паперовий лікарняний, пацієнту потрібно було йти в інший кабінет, де документ реєстрували у спеціальному журналі. Тепер будемо лише виписувати його в електронній системі. Відповідно, працівники, які реєстрували лікарняні, і журнали, більше не знадобляться, – каже лікарка.

В управлінні охорони здоров’я Чернівецької міської ради зазначили, що медичні висновки про тимчасову непрацездатність за категорією “Вагітність та пологи”, а також внаслідок психічного розладу лікар зобов’язаний видавати виключно у паперовому вигляді.

Є ще нюанс для батьків, які будуть отримувати лікарняний під час хвороби дітей. Якщо декларація з терапевтом або сімейним лікарем не укладена, листки непрацездатності у зв’язку з доглядом за хворою дитиною не видаватимуть.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.