Новини

Штам «Дельта» все ближче до Буковини: виявили нові випадки зараження

В Україні підтвердили вже чотири випадки коронавірусу штаму “Дельта”.

Два з них у середу були підтверджені на Закарпатті, ще два раніше виявили в Києві.

Про це повідомляє заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у відповідь на запит агентства “Інтерфакс-Україна”.

“У нас є ще два підтверджених випадки коронавірусу штаму “Дельта” на Закарпатті. Такі результати стали відомі після завершення секвенування відібраних зразків в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України.

Попередньо відомо, що особи, у яких було виявлено захворювання, захворіли після повернення їх або їхніх родичів із Росії, де зареєстровано спалах штаму “Дельта”, – повідомив Ігор Кузін.

Зараз, за повідомленнями лікарів, жінка і чоловік пройшли курс лікування і виписані додому. Всього в Україні є чотири підтверджених випадки коронавірусу штаму “Дельта”.
За словами Кузіна, Кабмін робить усе можливе для того, щоб запобігти поширенню цього штаму на території України.

“Зокрема, вже зараз іноземці та особи без громадянства, які їдуть з Індії, Великої Британії, РФ або Португалії, не зможуть перетнути кордон України без негативного тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон”, – сказав він.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.