Новини

На Буковині через загострення пандемії закривають дитсадки, гуртки та спортшколи

На Буковині, через зростання кількості інфікованих коронавірусом дітей, всі заклади освіти переходять на дистанційну форму навчання.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 22 лютого, на засідання обласної комісії ТЕБ та НС, пише molbuk.ua

“Ми повинні вживати рішучих заходів, для того щоби максимально убезпечити масштабне поширення інфекції та перевантаження медичної системи. Тому минулого тижня, обласна комісія ТЕБ та НС звернулася із рекомендацією, дуже переконливим проханням до всіх органів місцевого самоврядування міста Чернівців, до всіх громад, аби вони проаналізували ситауцію та прийняли рішення про переведення всіх закладів освіти на дистанційну форму навчання. Будь яке зволікання із таким рішенням, вартує нам сотні нових випадків інфікуваннь та важкого перебігу цієї хвороби. З огляду на те, що окремі громади все ж таки не дослухалися, ми приймаємо та усвідомлюємо всю відповідальність за це рішення, а також нашу головну відповідальність – за здоров’я та життя людей”, – сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Окрім закладів освіти, дистанційно працюватимуть й позашкільні гуртки

“Щойно завершилася наша обласна комісія ТЕБ та НС і кілька хвилин тому вона ухвалила обов’язкове до виконання рішення всіма засновниками освітніх закладів на території Чернівецької області – всі заклади переводяться на дистанційну форму навчання. Окрім освітніх заладів це стосується: гуртків позашкільної роботи, мистецьких та спортивних шкіл. Також наголос робиться на припиненні обслуговувані дітей у розважальних центрах – вони не мають права надавати такі послуги у найближчі два тижні”, – зазначив Осачук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.