Новини

Посол Ізраїлю поспілкувався з владою Чернівців про можливість повернення символічних споруд міста єврейській громаді

Посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон поспілкувався з керівництвом Чернівецької міськради про можливість повернення символічних споруд міста єврейській громаді Чернівців.

Про це заступник міського голови Чернівців Євгеній Маховіков повідомив на своїй сторінці у Facebook за підсумками зустрічі.

Посадовець зауважив, що перші особи міста разом із Послом Ізраїлю обговорили низку питань, які стосуються розвитку Чернівців, захисту прав єврейської громади, котра доклала значних зусиль у розбудову міста.

“Зокрема пан Посол підняв питання, котре обговорюється не один рік про можливість повернення символічних споруд єврейській громаді Чернівців. Вважаю, що в нашому багатонаціональному та мультикультурному місті право вирішення подібних питань належить виключно всій громаді Чернівців”, – повідомив Маховіков.

“Чернівецька міська рада завжди буде відстоювати інтереси і права усіх мешканців нашої територіальної громади та всіляко сприяти громадським обговоренням найважливіших та найгостріших питань, які торкаються кожного з нас”, – додав заступник міського голови.

Раніше повідомлялося, що учора голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук закликав владу Чернівців передати міський палац культури на Театральній площі під облаштування Єврейського народного дому.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.