Новини

«Дружина прийняла мій вибір»: зворушлива історія 56-річного жителя Буковини, який пішов служити у Нацгвардію

Володимир ВАЛЯВСЬКИЙ нині головний сержант, начальник варти Національної гвардії України в області. Чоловік добровільно вступив до війська. До війни він був суддею із мотокросу, а свого часу закінчив морське військове училище.

Про це йдеться у публікації ” “

– Мені скоро буде 56 років. Я місцевий, народився в селі Михальча під Чернівцями. Коли закінчив школу, вступив до військового морського училища. Далі флот. У 1988 році повернувся додому, у 1989 одружився. Далі все життя робив людям дахи, – ділиться чоловік.

Також чоловік до війни судив змагання з мотокросу.

“Це було неймовірно круто!”

– Любов до мотоциклів у мене з дитинства. Скільки себе пам’ятаю, у мене завжди був мотоцикл. Були різні радянські, але ми з хлопцями переробляли їх під спортивні. Мотоцикл “Ява” у мене з’явився тоді, коли я прийшов із флоту та одружився (у Володимира з дружиною є три доньки, – авт.). Возив на ньому дружину та тещу. Дружина боялася зі мною їхати, а теща ніколи, – жартує чоловік. – На мотокросі в Чернівцях я зустрів багато знайомих. Дуже хотів професійно займатися, але так склалося, що мене трохи носило світом, тому не зміг.

Після закінчення служби на флоті чоловік повернувся додому. Згодом купив свій найперший мотоцикл та почав їздити, як аматор.

– Кілька разів був на змаганнях ендуро. Це не просто їзда по трасі, це їзда на виживання. Після цих змагань мені запропонували стати суддею. Наймасштабніший чемпіонат, який я судив відбувався у 2017-2018 роках. Це був чемпіонат світу, який відбувся у Чернівцях. Це було неймовірно круто! На цьому чемпіонаті я був технічним комісаром змагань. У мої обов’язки входило оглянути мотоцикл на його справність, спорядження спортсмена, – ділиться Володимир Валявський.

“Онук розповідає всім, що дід – солдат”

Із самого початку війни Володимир активно допомагав армії разом із товаришами: робили буржуйки, кували так звані раки, які блокують проїзд техніки. Та не одягнути військову форму чоловік не міг…

– Так склалося, що в частині Нацгвардії у Чернівцях служило дуже багато моїх знайомих. Це і товариші, і діти моїх товаришів. Тому я вирішив, що йду служити. Служу від 28 лютого 2023 року, – каже чоловік.
На питання, як відреагували родичі на те, що Володимир Михайлович йде служити, чоловік відповідає: “З дружиною ми дихаємо одним повітрям. Вона мене зрозуміла, прийняла мій вибір. Дочки також прийняли це. Бо як я потім буду дивитися в очі онукам? Я не хочу, щоби потім вони казали, що їхній дід ховався. Зараз онук всім розповідає, що його дідусь – солдат”, – ділиться.

Зараз Володимир Валявський є начальником варти з охорони важливих державних об’єктів.

Насамкінець військовий зауважує: “Ми повинні їх вигнати з нашої землі, бо інакше це дістанеться нашим онукам, а я б дуже не хотів, щоби вони йшли на війну.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.