Новини

Аномалій стає більше: синоптик пояснила, чому погода в Україні так різко змінюється

В Україні погода останні п’ять років істотно змінилася і стала рекордно теплою. Метеорологи все частіше фіксують аномальні погодні умови.

Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метрології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, повідомляє 24 канал.

Фахівчиня пояснила, що аномальна погода спостерігається через зміну кліматичної системи, зокрема, підвищується температура повітря, змінюється термічний режим, а також тривалість сезонів.

“Ми дійсно спостерігаємо, що протягом останніх днів, місяців і навіть років у нас все частіше відзначаються аномальні погодні умови, все більше погодних екстремумів… Саме аномалій, коли у нас досить жарко, стає все більше і більше”, – заявила вона.

За її словами, останні 5 років були найтеплішими, як в Україні, так і на планеті. А 2020 рік взагалі видався в Україні найспекотнішим щонайменше за останні 140 років.

Окрім аномально високих температур, в Україні фіксують й різкі зміни погоди. Це пов’язано зі зміною атмосферної циркуляції. Через нерівномірні зміни температури полярні широти стають теплими значно швидше, ніж помірні.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.