Новини

На Буковині будуть судити чоловіка за те, що телефонував колишній дружині

Правоохоронці довели причетність 43-річного чернівчанина до невиконання обмежувальних заходів, передбачених рішенням суду. За цим фактом поліцейські передали обвинувальний акт для розгляду до суду. Порушнику загрожує позбавлення волі до двох років.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протягом минулого та цього року до поліції зверталася 33–річна чернівчанка із заявами про те, що її колишній чоловік вчиняє над нею психологічне насильство.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, неодноразово буковинець словесно ображав дружину нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою.

Правоохоронці провели з чоловіком профілактичну бесіду про недопущення випадків насильства стосовно жінки, однак порушника це не зупинило і він продовжував вчиняти психологічне насильство.
Слідчі поліції довели причетність буковинця до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

У квітні цього року Шевченківський районний суд міста Чернівці стосовно 43-річного чернівчанина виніс обмежувальний припис, де заборонив правопорушнику приходити до помешкання колишньої дружини, розшукувати, вести листування та телефонувати їй.

Проте чоловік продовжував систематично телефонувати колишній дружині, погрожував та виражався нецензурною лайкою відносно неї. Відтак – чернівчанка повторно звернулася до поліції із відповідною заявою.

Працівники сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Чернівецького районного управління поліції миттєво відреагували на повідомлення заявниці.

Поліцейські опитали учасників інциденту та зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності правопорушника.

Правоохоронці вилучили мобільний телефон жінки, де зберіглися дзвінки та аудіозаписи кривдника і долучили їх до кримінального провадження.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури дізнавачі поліції скерували обвинувальний акт для розгляду до Шевченківського районного суду. Кривднику інкримінують вчинення проступку, передбаченого частиною 1 статті 390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.