Новини

Перша у Європі: Ісландія скасовує всі карантинні обмеження, пов`язані з Covid-19

Міністерка охорони Ісландії Свандіс Сваварсдоттір повідомила, що із суботи, 26 червня, у країні будуть скасовані всі карантинні обмеження, запроваджені раніше через спалах COVID-19.

Про це повідомляє Суспільне.

Як зазначає видання, від цього дня ісландцям більше не буде потрібно носити медичні маски та дотримуватись соціальної дистанції.

“Ми відновлюємо суспільство, в якому звикли жити і до якого прагнули”, – зазначила Сваварсдоттір.

За словами міністерки, Ісландія, ймовірно, стане першою країною в Європі, яка зніме всі обмеження, пов’язані із COVID-19.

При цьому уряд заявив, що 87% ісландців вже отримали свою першу дозу вакцини від COVID-19, що є одним із найвищих показників серед країн світу. Серед обмежень, які діяли на території країни – обмежувальні кордони у громадських місцях та соціальна дистанція у два метри.

Ісландія в цілому добре боролася зі спалахом COVID-19 за допомогою строгої системи тестування і моніторингу, проте протягом останнього року кілька разів запроваджувала обмежувальні заходи задля стримування сплесків інфекції.

У країні з населенням 360 тисяч людей захворюваність на коронавірусну інфекцію складає всього 1,6 на 100 тисяч жителів в середньому за два тижні. Серед 6637 жертвами хвороби стали 30 людей.

” ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.