Новини

Ви хочете навчитися фліпувати балісонгом?*

Отже, ви вважаєте, що фліпуючий балісонг це круто, і хочете обов’язково оволодіти цим мистецтвом? Похвальне прагнення.

З чого ж почати? Давайте, спробуємо розібратися, з якими проблемами ви можете зіткнутися в першу чергу.

Балісонг – це ніж, а значить – він гострий.

З цього простого факту виникає багато нових проблем (нам не звикати, так завжди в житті).
Проблема 1.1 – Ножем легко порізатися, особливо, якщо ви ще не дуже добре вмієте ним користуватися. Гірше того, ножем можна випадково поранити когось іншого. Звучить небезпечно? Повірте, спочатку так воно і є.

Проблема 1.2 – Якщо ви ще людина досить юна, усі навколо можуть бути проти того, щоб ви регулярно носили з собою ніж та ще й регулярно щось таке незвичне з ним робили. Проти будуть батьки, проти будуть вчителі, проти буде поліція. Мало того, повірте на слово, до ножа в руках у дорослого в нашому суспільстві ставляться нічим не краще. Все ж таки, ніж – це ніж. Предмет серйозний.

Це проблема? Так це проблема.

Рішення проблеми №1. Купіть спочатку тренувальний балісонг. Що таке цей тренувальний балісонг? Та це точнісінько той же метелик, тільки із зовсім не гострим і максимально безпечним на вигляд клинком.

Як бачите, перед нами – ліки відразу від усіх бід. І самі не поранитеся, і людей не перелякатєте.

До речі, якщо ви батько, а ваш спадкоємець просить у вас ножа-“метелика”, подаруйте йому тренувальний балісонг! Нехай займається! Тільки подаруйте не як насмішку. Поясніть йому, що це його перша сходинка до п’єдесталу чемпіона, і що навіть самураї починають з бамбукових мечів.

Який тренувальний балісонг купити?
2.1 У нас у переході продавався один такий! Почну з нього!

У чому тут помилка? Зовсім дешевий балісонг фліпувати буде, як непотріб. І служити він буде недовго. Мало того, що витратите гроші на мотлох, може трапитися гірше – ви розчаруєтеся. І станете у ряди людей, що ніколи нічого не доводять до кінця. Та не в цьому ми хотіли вам допомогти. Бо немає на світі долі гіршої за цю. Тому дешевку не беріть. Купівля дешевого балісонга – перший крок на довгу дорогу розчарувань. Не робіть так.

2.2 Візьму я ось цей, як у CS: GO! З кривим руків’ям і шабельним лезом! Круто ж!

Давайте не будемо! Тяга до оригінальності це, звичайно, добре. Ось тільки такі заморочені, криві конструкції абсолютно не підходять для флипінгу. Якщо тільки вам не пощастило, і у вас не щупальця з присосками замість пальців. Більшість трюків придумані для звичайного, стандартного метелика. І повірте, саме такий балісонг підходить для цього найкраще.

Як доглядати за балісонгом?
Багто власників метеликів скаржаться, що їх ножі погано фліпкють і швидко ламаються. Тут можна порадити наступне:

3.1 Ще раз повторимо: не купуйте дешевий мотлох замість ножа. Дуже дорогий брендовий, втім, теж не купуйте. Виберіть щось розумно середнє.

3.2 Балісонг – хоч і простенький, але механізм. Він потребує уваги та догляду. Перевіряйте цілісність вашого метелика перед тренуванням і після нього. Підтягуйте гвинти, що помалу відкручуються. Якщо хочете, взагалі посадіть їх на фіксатор.

3.3 Мастило! І не просто мастило, а правильне мастило. Будь ласка, ніякої китайської безіменної дурні для швейних машинок! З великою ймовірністю ви просто вб’єте свого ножа. Добре вважається мастило для зброї (дивно, з чого б це). Загалом, не скупіться, візьміть щось нормальне.

Напуття.
Як бачите, загалом тут немає нічого складного. Просто будьте розумні, наполегливі і уважні. І все у вас вийде! Ми в вас віримо! Успіхів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.