Новини

Що краще: натуральна шкіра чи її замінник?*

Вибрати та купити нову сумку – не зовсім легке завдання. Виробники спокушають величезним вибором матеріалів, кольорів, форм, розмірів. А найбільше сумнівів при виборі може виникнути у питанні, що ж краще – натуральна шкіра чи штучна, яку зараз йменують еко-шкірою. Кожен з цих матеріалів доволі популярний.

Плюси та мінуси сумок з натуральної шкіри

Натуральна шкіра – доволі популярний матеріал, який використовується для виготовлення сумок, гаманців, ременів, рукавичок та інших аксесуарів жіночого й чоловічого гардероба. Вона має кілька переваг, які відповідно передались і самим сумочкам:
Екологічна чистота, гіпоалергенність;

Довгий термін служби;

Практичність;

Презентабельність;

Висока якість.

А ще шкіряний аксесуар підкреслює статус людини, тому до ділового стилю не варто вибирати замінники, бо це може справити не зовсім позитивне враження серед партнерів чи клієнтів. Гарний портфель зі шкіри додасть впевненості та успішності.

Якщо ж говорити про недоліки сумок зі шкіри, то фактично він лише один – ціна виробів. Вона значно вища, ніж в аксесуарів зі штучних матеріалів. Проте в Україні інтернет-магазини часто пропонують вигідну вартість, тому легко позбутися цього мінуса. Наприклад, магазин шкіряних виробів InBag пропонує недорогі сумки з натуральної шкіри європейського бренду HILL BURRY.

Переваги та недоліки сумок зі шкірозамінника

Еко-шкіра сьогодні користується популярністю, адже з вигляду вона дуже схожа на натуральну. З першого погляду побачити різницю вдається не всім. Сумки зі замінника шкіри також мають свої плюси, за які їх часто вибирають:

Доступна ціна, що стає основним аргументом при виборі. Якщо кожного сезону змінювати аксесуар, то саме вартість штучного найбільш прийнятна.

Міцність та надійність. Сумки з еко-шкіри легко витримають коливання температури, сніг, дощ.

Етичність, адже їх виготовляють без шкоди для тварин. Цей аргумент вважається найвагомішим при виборі для багатьох.

Недоліки у такого матеріалу теж є. Сумки зі замінника носяться набагато менше, ніж шкіряні. На них можуть з’являтися тріщини, що псують вигляд. Якщо ж сумка виготовлена з еко-шкіри низької якості, то вона довший час може мати неприємний запах, який особливо відчутний при нагріванні чи потраплянні вологи на поверхню.

Що обирати, кожен вирішує сам. Варто врахувати плюси та мінуси кожного варіанту, тоді буде легше зробити вибір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.