Новини

Більш заразні штами COVID-19 не викликали більшого вірусного навантаження – дослідження

Доказів збільшення вірусного навантаження (кількості накопиченого вірусу) в верхніх дихальних шляхах у пацієнтів, інфікованих оодним з двох більш заразних варіантів SARS-CoV-2, не виявлено у порівнянні з контрольною групою.

Про це свідчить дослідження Школи медицини Джона Хопкінса (США), передає УНН з посиланням на EurekAlert

Учені досліджували варіант B.1.1.7, вперше виявлений у Великій Британії, і варіант B.1.351, вперше виявлений у Південній Африці.

“Причина, Р· СЏРєРѕС— ці варіанти демонструють вищу заразність, РїРѕРєРё РЅРµ СЏСЃРЅР°”, – сказала РїСЂРѕРІС–РґРЅРёР№ автор дослідження Аданная Амаді.

“РўРёРј РЅРµ менше, наші результати показали, що Сѓ пацієнтів, інфікованих цими варіантами, ймовірність безсимптомного протікання нижче РІ РїРѕСЂС–РІРЅСЏРЅРЅС– Р· контрольною РіСЂСѓРїРѕСЋ. Хоча інфіковані цими варіантами РЅРµ мали більш РІРёСЃРѕРєРѕРіРѕ СЂРёР·РёРєСѓ смерті або госпіталізації РІ реанімацію, РІРѕРЅРё Р· більшою ймовірністю госпіталізувалися”, – додала РІРѕРЅР°.

Це дослідження було проведено в дослідницькій лабораторії доктора Хеби Мостафи в Школі медицини Джонса Хопкінса у США, яка проводила великомасштабне повногеномне секвенування SARS-CoV-2 в штаті Меріленд і вносила дані в загальнонаціональні загальнодоступні дані епіднагляду.

Дослідники використовували велику кількість зразків, щоб показати, що британський варіант коронавірусу становив 75% циркулюючих вірусів до квітня 2021 року. Дослідники порівняли 134 варіанти зразків зі 126 контрольними зразками.

Читайте РЅРѕРІРёРЅРё ” ” Сѓ Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.