Новини

Зеленський підписав указ про санкції щодо Медведчука

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти народного депутата від Опозиційної платформи – За життя Віктора Медведчука і його оточення.

Обмежувальні заходи розраховані на три роки, йдеться в указі глави держави, опублікованому на сайті Офісу президента.

Указ президента Зеленського набирає чинності з моменту його опублікування.

Згідно з рішенням РНБО, санкції введені проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Серед них Медведчук і його дружина Оксана Марченко, а також кілька громадян Росії.

Крім того, до списку санкцій потрапили п’ять громадян Росії, а саме Костянтин Вацковський, Віталій Донченко, Сергій Лісогор, Олександр Маслюк та Михайло Попов. Також під санкції потрапила одна громадянка України – Наталія Лавренюк.

Як зазначається, санкції проти Медведчука передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, припинення виконання економічних і фінансових зобов’язань, анулювання ліцензій на користування надрами. Також забороняється транзит ресурсів територію України і виведення капіталів за кордон.

Крім того, нардеп не зможе брати участь у приватизації, інвестувати за кордон, а також розміщувати валютні цінності на рахунках за кордоном.

Інший указ Зеленський запровадив рішення РНБО з приводу ситуації з нафтопродуктопроводом, який пов’язують з Медведчуком.

Раніше в РНБО анонсували нові гучні рішення по офшорах і державних надрах.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов підкреслив, що на наступних засіданнях РНБО буде більше рішень і вони будуть “цікавішими”, зокрема, майбутні рішення стосуватимуться нардепів.

Данілов додав, що окремим питанням засідань РНБО буде ситуація навколо українських державних надр.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.