Новини

Не міг самостійно рухатись: поліція врятувала юнака, який провів всю ніч у лісі на морозі

На Чернігівщині поліцейські врятували неповнолітнього, 17-річного хлопця, який провів ніч на морозі в лісі.

Про це повідомили у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області.

Зазначається, що патрульні сектору реагування поліції подолали сім кілометрів по пояс у снігу через поле та ліс, світили ліхтариками з мобільних телефонів і до ранку встигли відшукати живим 17-річного хлопця.

Інформація про те, що холодної зимної ночі хлопець з села Піски пішов у бік лісу і не повернувся, надійшла до поліції на початку четвертої години ранку. Бабуся розповіла диспетчеру ”102”, що онук зник близько опівночі.

Додому до родини виїхали патрульні Бахмацького відділення поліції Ніжинського району. Оскільки вся Чернігівська область нині вкрита снігом, поліцейські планували знайти хлопця по слідах. Було видно, що від свого дому хлопець пішов навпростець через поле до лісу.

За словами патрульних, вони кинулися за ним пішки навздогін. Використання службового автомобіля на півметровій сніговій цілині було неможливим.

За кілька годин пошуків патрульні побачили людський силует. Хлопець уже досить довго пролежав на снігу. Він був живий і притомний, проте неспроможний самостійно рухатись, одразу розповів, що не відчуває ніг.

Поліцейські повідомили медикам про хлопця з переохолодженням. Та щоб доставити пацієнта у медичний заклад, слід було спочатку добратися до місця, куди могла під’їхати автівка. А це – сім кілометрів засніженої території.

”Поліцейські брали хлопця під руки та по черзі вели його, час від часу розтираючи руки і ноги”, – розповіли в поліції.

Патрульним автомобілем поліції юнака доставили до Бахмацької центральної районної лікарні. Там йому поставили діагноз: загальне переохолодження та обмороження ніг. Спочатку навіть розглядалася ймовірність ампутації нижніх кінцівок пацієнта. Однак цієї страшної перспективи хлопцю вдалося уникнути, додали в поліції.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.