Новини

«У них танець та футбол – це «святе»»: співачка із Чернівців – про життя і творчу кар’єру в Еквадорі

Вона успадкувала все найкраще від батьків – професійних чернівецьких музикантів. Могла побудувати в Україні блискучу кар’єру співачки. Проте закохалася в мешканця Еквадору і переїхала в цю країну.

Далі про це читайте у публікації

Відтоді минуло 13 років. Лучіана Гакман стійко перенесла всі труднощі, з якими зіткнулася в новій країні. Почавши з нуля – без знання мови, корисних знайомств і грошей, вона завдяки своєму таланту досягла успіху і стала дуже популярною співачкою в Еквадорі. З концертами їздила Європою, Латинською Америкою та США.

Проте з чоловіком, на жаль, не склалося. А тут ще й почалася пандемія коронавірусу. І Лучіана вирішила провести час у рідних Чернівцях, де виросла і навчалася до 19 років. Днями в Лучіани Гакман із великим успіхом пройшли два концерти в обласній філармонії.
вдалося поспілкуватися з Лучіаною наступного дня після концерту.

Мама Лучіани – багаторічна викладачка вокалу в обласному училищі мистецтв. Батько Микола Гакман – заслужений артист України, викладач музики, засновник ансамблю народної музики “Плай”.

“Я співала усе життя. Для мене це було щось дуже звичне, наче їсти або рухатися. Коли мені виповнилося 9 років, батько створив фольклорний румунський колектив. У ньому виступав Мар’ян Талаба – зараз він соліст Віденської опери. На той час йому було близько 16 років. Часто я співала разом із ним”, – розповідає Лучіана.

Після закінчення музичного училища Лучіана у 19-річному віці вступила до Одеської консерваторії на відділення оперного співу.
Там і зустріла чоловіка-іноземця, в якого закохалася до безтями. Він також навчався в консерваторії на тому ж відділенні. Родом із Еквадору – країни в Південній Америці.

Галантний, ввічливий, еквадорець швидко завоював симпатію дівчини. А остаточно її підкорив його танець.

“Він був інший, не такий, як наші хлопці. Дуже уважний, галантний, вихований. А ще він так класно танцював! Мене це підкорило. У Латинській Америці взагалі майже всі вміють гарно танцювати. У них танець і гра у футбол – це святе, – усміхається Лучіана.

Через 5 років стосунків пара вирішила одружитися. Дівчина, не задумуючись, погодилася поїхати з коханим на його батьківщину.

В Еквадорі спочатку було дуже важко, розповідає Лучіана. Проте їй пощастило зустріти добрих людей, які допомогли стати на ноги.

“Мені справді дуже пощастило, – зауважує Лучіана. – Я відразу почала працювати з кращими музикантами, арт-директорами, режисерами мюзиклів. Мене брали на головні ролі… Спала по 4 години, увесь інший час працювала. Не було часу навіть попоїсти, наспіх перекушувала дорогою у таксі. Паралельно вивчала мову. З книгою “Самовчитель іспанської мови” не розлучалася більше року. Затерла її до дірок. Це була моя “Біблія”. Казала собі: “Нічого страшного, я переживу, все буде добре…”

Усе й справді склалося добре. Нова країна прийняла Лучіану, і вона також полюбила нову батьківщину. Зараз співачка з любов’ю розповідає про цей екзотичний край. Вона переконана, що це країна великих можливостей.

“Еквадор хоч і небагата країна, та водночас мінімальна зарплата у ній – 400 доларів. Я там мала змогу жити значно краще, ніж багато хто з музикантів в Україні. Їздила у США, Колумбію, Мексику, Іспанію… Обідала у вишуканих ресторанах, відвідувала круті клуби, купувала дорогий одяг… Достатньо заробляла, насолоджувалася життям і не хвилювалася про гроші. Так, в Еквадорі дуже багато бідних, більше, ніж багатих. Але й заможних достатньо. Місцеві ніколи не сидять без діла. Завжди щось роблять, думають, як заробити. Це країна можливостей”, – переконана співачка.

Лучіана поки не визначилася, як далі бути: залишатися в Україні, повернутися до Латинської Америки чи оселитися в Європі. Але переконана: де би не була, Еквадор залишиться у її серці назавжди.

Повну версію читайте у випуску за четвер, 18-25 лютого.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.