Новини

В Україні дозволили дискотеки, концерти і корпоративи: уряд скасував карантинні обмеження

Уряд затвердив послаблення карантинних обмежень для закладів культури та гостинності.

В Україні знову дозволені концерти, масові заходи, дискотеки, корпоративи та бенкети в закладах харчування. Відповідні карантинні обмеження послабив Кабмін.

“Послаблення карантинних обмежень для закладів культури та гостинності – затверджено. Рішення сьогодні (7 червня) було прийнято Кабміном”, – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Зміни до карантинних правил щодо масових заходів:

Дозволено проведення масових заходів без обмежень щодо кількості осіб за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Збільшено заповненість залів до 2/3 для відвідувачів масових заходів та кінотеатрів/театрів, які проводять діяльність без вимоги щодо наявності негативного результату тестування на COVID-19, або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Щодо перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, то необхідно мати страховий поліс та одну із наступних позицій:

негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону);

негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону);

документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.