Новини

У червні українці побачать унікальне сонячне затемнення: коли і де його можна побачити

У четвер, 10 червня 2021 року, жителі Землі зможуть побачити незвичайне астрономічне явище – кільцеве сонячне затемнення.

Місяць заблокує сонячне світло і кине тінь на Землю. Тінь пронесеться зі швидкістю приблизно 1 кілометр на секунду. А якщо подивитися на небо, то буде здаватися, що там спалахнуло тонке вогняне кільце, пише Главред.

“Місяць “відгризе” приблизно третину Сонця – 26,7%. Це буде помітно озброєним оком – крізь СВ-диск або закопчене скельце”, – йдеться у повідомленні.

Сонячне затемнення 2021 буде видно в Україні

В Україні можна буде побачити лише часткову фазу сонячного затемнення. Максимальна фаза – 10 червня о 13:41 за київським часом.

Зазначимо, затемнення 10 червня 2021 року – це єдине кільцеподібне затемнення, що проходить через Північний полюс в ХХІ столітті. Наступне подібне затемнення відбудеться нескоро, а саме через 18 років – 21 червня 2039 року.

Як впливає на людину сонячне затемнення

З давніх часів вважається, що затемнення впливають на долю людей, а також відбиваються на самопочутті.

Помічено, що під час затемнення або в період коридору затемнень негативні явища в суспільстві подвоюються. Наприклад, зростає відсоток катастроф і нещасних випадків, суїцидів, злочинів.

Водночас деякі фахівці вважають, що присутній і позитивний вплив затемнення. Зокрема, може загостриться інтуїція, а також з’явиться більше прагнення поліпшити якість життя.

Особливо уважними в цей період варто бути тим, хто:

– страждає захворюваннями серцево-судинної системи;

– має різні хронічні захворювання;

– схильний до депресій, панічних атак, страждає від різних розладів нервової системи;

– неспокійними під час затемнення можуть бути маленькі діти.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.