Новини

Локдаун в Україні: у Київській області посилюють карантин

З 21 березня по 9 квітня через стрімке поширення захворюваності на COVID-19 Київська обласна державна адміністрація посилює карантинні обмеження у Київській області.

Про це заявив голова Київської ОДА Василь Володін, пише molbuk.ua

“Зважаючи на стрімке зростання кількості захворювань на коронавірус, а також різке зростання кількості випадків, коли пацієнти з COVID потребують госпіталізації, було проведено позачергове засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій і ухвалено рішення про посилення карантинних обмежень на території регіону з 21 березня”, – зазначив чиновник.

Він уточнив, що в період із 21 березня до 9 квітня на Київщині буде заборонено проводити релігійні богослужіння, якщо не забезпечено наявність у споруді, приміщенні щонайменше 10 квадратних метрів на одну людину; здійснювати перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус) транспорті, у кількості більшій, ніж 50% місць для сидіння (перевізник несе відповідальність за дезінфекцію транспортних засобів і забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту).

Крім того, під забороною прийом відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо). Водночас працювати навинос їм дозволяється.

Комісія також заборонила роботу ТРЦ, дитячо-розважальних центрів всіх форм власності, крім магазинів продовольчої групи, аптек, зоомагазинів, магазинів побутової хімії та торгівлі квітами (не більше ніж один покупець на 20 квадратних метрів площі в закладах понад 200 квадратних метрів); прийом відвідувачів магазинами, що торгують непродовольчими товарами (реалізація зазначеної групи товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень і замовлень навинос); прийом відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності; діяльність непродовольчих ринків/павільйонів і ярмарків.

Забороняється прийом відвідувачів закладами культури та проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови дотримання карантинних заходів; прийом відвідувачів басейнів, крім відвідування спортсменами національних збірних команд України та їхніми тренерами за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Як повідомлялося, 18 березня через стрімке поширення коронавірусу у столиці міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення з 20 березня впровадити суворі карантинні обмеження. Суворий карантин у Києві орієнтовно триватиме три тижні.

Наразі рішення про посилення обмежень прийняли також у Полтавській, Харківській та Хмельницькій областях, Вінниці, Львові, Полтаві, Хмельницькому та Києві.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.