Новини

«Нам не сумно»: чернівчанка розповіла, як вдається впоратися із трійнятами і що найважче

Трійнятам Христина Хміль зараз чотири місяці. Вони народилися у Чернівецькому перинатальному центрі 17 січня.

Жінка зізнається, що впоратися їй допомагає чоловік, який разом із нею доглядає трійнят, про це йдеться у публікації .

“Коли у 12 тижнів я пішла на УЗД-обстеження, мені сказали, що буде двійня. Та яким було моє здивування, коли за кілька тижнів лікарка мені сказала, що виношую трійнят”, – згадує Христина Хміль.

Вагітність Христини минула дуже легко. Незважаючи на те, що виношувала трійнят, жодного разу не лежала на збереженні.

“Уже на 35-му тижні лікарі порадили лягти в лікарню, і саме в цей період я народила. Мені робили кесарів розтин, бо дітки вже просилися на світ. Усі народилися з вагою два кілограми – два хлопчики і одна дівчинка”, – жартує Христина.

Христина з дітками майже місяць лежала у перинатальному центрі, доки немовлята набрали необхідної ваги – 2500 грамів.

“Пологи у мене приймав лікар Владислав Гошовський. Я вдячна і йому, і усьому персоналу перинатального центру. Народила якраз у той час, коли через епідемію до перинатального центру нікого не пускали – ні маму, ні чоловіка. Мені допомагали лікарі всіх відділень. Дуже вдячна санітаркам, які завжди приходили до мене. У перинатальному центрі були комфортні умови. І хоч було складно, але завжди хтось міг допомогти”, – згадує Христина.

Вдома вже стало важче. Кожні дві години потрібно було годувати дітей, а це не одна дитина, а троє.

“Спочатку допомагали разом мама і чоловік, а потім мама пішла на роботу. Чоловік теж працював, але я сама не могла впоратися, тому йому довелося звільнитися. Тепер він мені допомагає. Чоловік може все зробити: і переодягнути дітей, і погуляти з ними. Завдяки чоловіку вдається трохи відпочити. Нам із трійнятами точно не сумно”, – каже Христина.

Така велика сім’я Хмелів жила в маленькій квартирі площею 14 квадратних метрів на вулиці Маловокзальній. Навіть не було де поставити дитячі ліжечка.

“У нас в кімнаті стоїть лише одне дитяче ліжечко. Інші не було де поставити. Вирішила звернутися до міської ради з проханням допомогти з житлом. Мені було дуже незручно, але виходу не мала. За два місяці нам повідомили, що від міської ради отримаємо двокімнатну квартиру. Ми дуже дякуємо за допомогу меру Роману Клічуку, керівниці патронатної служби Оксані Кінащук та начальниці відділу у справах молоді Світлані Скригунець”, – каже Христина.
Ключі від квартири Христина з чоловіком отримали першого червня.

Двокімнатну квартиру виділили в будинку на вулиці Луковецькій. Раніше квартиру родині, у якої народилася трійня, виділяли ще 15 років тому.

“Ми вже звикли, що, як виходимо гуляти, то на нас люди часто оглядаються. Купили великий візочок, для усіх трьох, і так гуляємо. Доки всіх одягнемо, доки візок величезний винесемо, а потім сідаємо в машину і їдемо у парк. Так щодня. Коли я була в перинатальному центрі, разом зі мною лежали дві жінки, у яких мали народитися двійнята. Ми здружилися, і тепер усі разом гуляємо. Йдемо парком – три жінки і сім немовлят”, – сміється Христина.

Христина з чоловіком вже були у новій квартирі. Поки родина не планує переїжджати, бо у квартирі ще потрібен ремонт.

“Квартира має 32 квадратних метри житлової площі – це для нас хороми. Там навколо дуже гарна територія, є де погуляти. Тож вже з нетерпінням чекаємо, коли буде можливість переїхати у новий дім”, – сказала Христина.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.