Новини

Чи відкриють для навчання школи Буковини наступного тижня: відповідь чиновниці

Те, що Чернівецька область потрапить до “помаранчевої” карантинної зони, не означає, що школи, виші та інші освітні заклади на Буковині відновлять роботу у звичному режимі.

Про це у коментарі кореспондентці molbuk.ua повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Чиновниця зауважила, що обласна комісія ТЕБ та НС ухвалюватиме свої рекомендації залежно від показників щодо ситуації з захворюваністю на коронавірус по області. А остаточне рішення буде за місцевими комісіями, які також зважатимуть на епідситуацію.

“Справді, за попередніми показниками щодо захворюваності, Буковину, швидше за все, віднесуть до “помаранчевої” зони. Ця інформація навіть прозвучала на державній комісії ТЕБ та НС”, – підтвердила Наталія Гусак.

Зонування встановлюється за чіткими показниками, розписаними в постанові Кабміну. Проте, попри обмеження чи їх послаблення, визначені кольором тієї чи іншої зони, обласна комісія також може вносити свої додаткові обмежувальні заходи, зауважує чиновниця.

“Ми також додатково маємо свої показники щодо динаміки, тенденцій, поширення COVID-19, заповненості госпітальних баз. У нас по області ситуація неоднорідна. З огляду на це будемо переглядати свої рішення. Бо навіть якщо область в цілому буде мати пониження показників, це ще не означає, що окремі територіальні одиниці в нас будуть “виходити” з захворюваності”, – вважає Н. Гусак.

Тож рішення щодо форми навчання у освітніх закладах та роботи в інших сферах будуть ухвалювати залежно від ситуації.

“Обласна комісія за рік роботи в таких умовах навчилася ухвалювати рішення оперативно. Ще минулого тижня ми запропонували окремим одиницям перейти на дистанційне навчання. До нас прислухалися ОТГ колишніх Сторожинецького, Заставнівського, Кіцманського районів. І ми бачимо, що в них ситуація принаймні стабілізувалася за тиждень після того, як діти перейшли на дистанційне навчання. Наразі подивимося, як вплине перехід на дистанційне навчання всієї області загалом за тиждень. А далі будемо оперативно ухвалювати рішення залежно від ситуації”, – прокоментувала посадовиця.

Нагадаємо, раніше Наталія Гусак повідомила, що Чернівецьку область віднесуть до “помаранчевої” зони.

Раніше повідомлялося, які обмеження впровадять на Буковині з 24 лютого.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.