Новини

Дерев’яні двері – недоліки та переваги*

Натуральне дерево напрочуд популярний матеріал у будівництві, виробництві меблів та побуті. Незважаючи на те, що внаслідок технічного прогресу в обігу з’явилося безліч альтернатив штучного походження, деревина була й залишається одним із найбільш затребуваних дарів матінки природи.

Історія деревяних дверей

До того, як потрапити в наші оселі, дерев пройшли випробування багатовіковою еволюцією. До наших днів вдалося зберегти екземпляр, датований IV століттям, – двері у церкву Святого Амвросія (Мілан), які вважаються найстарішими у Західній Європі. Перші ж прототипи з’явились ще у Стародавньому Єгипті та Персії, тобто кілька тисячоліть тому. Ще одним цікавим фактом із дверної біографії є те що, наприклад, у Данії колись була поширена конструкція, в якій дерев’яні стулки розташовувались не по горизонталі, а по вертикалі, що сприяло вільному доступу в приміщення домашніх тварин.

Міжкімнатні ж двері з’явилися у Cтародавньому Римі, де їх також виробляли переважно із дерева. А в часи Середньовіччя мода на них розлетілася по всьому світі.

Переваги та недоліки дерев’яних дверей

Найбільш наближеною до природи технологією виготовлення дверних дерев’яних блоків є столярна обробка цільних деревних масивів. Готове полотно легко впізнати візерунками текстури натурального дверного зрізу, що легко проглядаються через шар фарби будь-якого з кольорів. Дизайн кожної з таких дверей є по-справжньому неповторним та втілює красу природи найкращим чином. Недоліком таких дверей можна вважати хіба що ціну – природні матеріали зазвичай найдорожчі. До того ж, масив – це завжди респектабельність і вишуканий стиль. Мати в інтерєрі такі розкішні двері завжди означало мати відмінний смак та бути відданим традиціям.

Найбільш популярним і при тому ж міцним матеріалом для виробництва дверей є дуб. Втім стабільним попитом користуються й інші тверді породи деревини, серед яких:
граб;

бук;

ясен;

горіх;

клен;

горіх;

вишня та ін.

Окремої уваги заслуговує так зване червоне дерево, що вважається найбільш аристократичним і рідкісним, а тому – коштовним матеріалом.

Український виробник міжкімнатних дверей “Термінус” використовує у своїх моделях зрощений сосновий брус і шпон цінних порід деревини ясену та дуба.

Що стосується натурального шпону, то він також має 100% натуральне походження та відмінну якість, проте в конструкції дверей виконує функцію фінішного оздоблення товщиною в кілька міліметрів. Внутрішнє ж наповнення таких дверей складає каркасна основа та допоміжні матеріали.

Шпоновані двері умовно можна також назвати дерев’яними, оскільки навіть за забарвленням вони відтворюють деревну текстуру, а також мають природне походження. Проте масова частка деревини в них все ж таки менша, аніж у дверях із масиву, тому масивні двері були й надалі залишатимуться класикою дверної справи.

Компанія “TERMINUS” пропонує замовити міжкімнатні двері для створення вишуканих просторів на будь-який смак. Завітайте на сайт або до офіційних точках продажу. Запропонуємо послуги фахівців, що спеціалізуються на роботах з монтажу та установки дверей та допоможуть підігнати дверні отвори під розмір коробки та в разі потреби виконають роботи з попередньої підготовки стін. Якщо та чи інша модель відсутня на складі готової продукції, виготовимо її ексклюзивно для Вас у стислі терміни.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.