Новини

У Чернівцях до собору УГКЦ привезли корони для чудотворної ікони «Надія Безнадійних» – наживо

У Чернівцях до собору Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ привезли корони для чудотворної ікони Матері Божої Чернівецької “Надія Безнадійних”.

До неї приходять молитися у важких життєвих ситуаціях, особливо бездітні подружжя. Ікона складається з двох частин: самої ікони Богородиці з маленьким Ісусом на руках та віночка з ангелів, пише molbuk.ua

Завтра, 30 травня, чудотворну ікону Матері Божої “Надія Безнадійних”, яка прославилася чудами та зціленнями, коронують. Чин коронації у соборі Успіння Пресвятої Богородиці здійснить глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Позолочені срібні корони благословив у Ватикані Папа Римський Франциск.

– Коли я прийшов сюди у 1995 році, то у храмі відбувалися ремонтні роботи, – пригадує адміністратор парафії отець Валерій Сиротюк. – Під стіною стояли ікони, які принесли з Миколаївської церкви. Вони знаходилися там, коли наш собор зачинили. Я знайшов маленький образочок з написом, що це копія чудотворної ікони у русько-католицькому храмі в Чернівцях. Одразу подумав: “А де сама ікона?”. Почав переглядати стос образів – старих, побитих. І побачив чудотворну ікону в металевих ризах. На ній ми нарахували 72 дірки. Наша ікона називається “Надія Безнадійних”. Вона опікується насамперед неплідними батьками. Так стається, що деякі подружні пари не мають дітей. Тоді приходять молитися до нашої чудотворної ікони. Було вже багато випадків, коли жінки вагітніли, і ми хрестили їхніх дітей. Звертаються до Богородиці матері, чиї діти мають пагубні пристрасті. Коли у храмі сталася пожежа, то все було чорним, і тільки чудотворна ікона світилася чистотою.

Історія ікони сягає часів cередньовіччя, коли був поширений стиль павутинного розпису. На початку XVIII століття вона здійснила подорож з Риму через Грецію та Болгарію до галицьких монастирів і знайшла свій притулок на Буковині. У 2019 році її реставрували.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.