Новини

У Чернівцях водії маршруток продовжують брати “стоячих” посажирів

Вже п’ятий тиждень як область із “червоної” зони перейшла до “жовтої”. Тож багато хто забув, що карантин ще діє. Це видно у міських маршрутках, які переповнені “стоячими” пасажирами.

Кореспондентка molbuk.ua разом із патрульними поліцейськими побувала на перевірці маршруток щодо дотримання карантину.

Вівторок, 25 травня. Година пік. Одні поспішають на роботу, інші їдуть у справах. У міських маршрутках немає, де впасти яблуку, настільки вони переповнені.

– Ну що, поїхали шукати порушників карантину, – каже інспектор віддідлу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в області Павло БІЛАН.

“Проблема не лише у водіях, а й у пасажирах”

Їдемо вулицею Героїв Майдану.Там їздять маршрутки номер 11, 12 та 5.

– Найбільше порушень фіксуємо з восьмої до десятої години ранку. Думаю, тут справа не лише у водіях, а і в пасажирах. Вони не реагують на зауваження водіїв, просто заходять і стоять, – розповідає Павло Білан.

У напрямку центру прямує переповнена маршрутка номер 5. Коли водій відчинив двері, поліцейський навіть не зміг до неї зайти. Інспектор відділу безпеки дорожнього руху старший лейтенант управління патрульної поліції в області Назар ДЖАНДРА, побачивши це, різко вмикає сирену та розвертає поліцейську машину.

Обганяємо маршрутку та зупиняємо.

– Пане водію, чому порушуєте карантинні обмеження? Ми чекаємо вас на кінцевій зупинці, – каже поліцейський Павло Білан до водія.

Водій довозить пасажирів до кінцевої зупинки.

– Пояснюємо, пояснюємо та все марно,– пригнічено говорить Назар Джандра.

“Та поїхали! Якщо будуть штрафувати, станемо на ваш бік”

Приїхавши на кінцеву зупинку маршрутки номер 5, водій виходить до нас.

– Я тут причому?! Ви спробуйте поїхати цією п’ятіркою. Люди, як коні у неї заходять. Я їм кажу, що не поїду. А вони до мене: “Та поїхали! Якщо поліцейські будуть штрафувати, то станемо на ваш бік”. – Ага! Я бачу як стали, тепер будуть мастити собі голову, – імпульсивно каже пан Михайло, водій маршрутки.

– Так ви можете просто не їхати, коли повна маршрутка, – кажу до водія.

-Еххх…., – зітхає Михайло та сідає до машини поліцейських.

Там він заповнює протокол, де пояснює, чому порушив карантинні норми. Павло Білан складає протокол за порушення карантинних норм та відпускає водія.

– За кілька днів пану Михайлу прийде запрошення у суд, – додає Павло.

Ми патрулювали містом ще декілька годин, проте через “хорошу комунікацію” водіїв, більше переповнених маршруток не зустрічали…

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.